Bizi takip edin:

PowerAutomate Cloud ile Kişiye Özel Mail & Teams Bildirimi

Power Automate, Microsoft’un iş süreçlerini ve görevleri otomatikleştirmek için oluşturduğu bir servistir. Önceden “Microsoft Flow” olarak bilinen bu servis, kullanıcıların tekrarlayan rutin görevlerini ve iş süreçlerini otomatikleştirmelerine olanak tanır. Power Automate servisini kullanarak kullanıcıların verimliliğini artırmış oluruz ve zamandan da tasarruf ederek workflowlar oluşturabiliriz. 

PowerAutomate Cloud servisi ile örnek bir senaryo üzerinden gideceğiz. Oluşturacağımız bu senaryo temelde şu şekilde işleyecek;

  • Şirketimizde çalışanların bilgilerinin tutulduğu bir liste mevcut olacak. (Sharepoint online list)
  • Doğum günü olan çalışanlara dinamik ve otomatik olarak her birine Outlook ve Teams’den uygun bildirimler gönderilecek
  • Bu flow hergün otomatik bir şekilde çalışacak ve sharepoint online site list’i hergün kontrol edecek, tarihler eşleşiyorsa uygun kişi için dinamik bir şekilde aksiyon alınacak.

Bu senaryo haricinde örnek olarak herhangi bir websitesinin ve subdomainlerinin sertifika bitiş tarihlerini siteden sorumlu ıt adminine son 1 hafta, 10 gün ve 1 ay kala hatırlatıcı mailler de gönderilebilir. Her türlü departman için ve senaryo için PowerAutomate işimizi çok kolaylaştırıyor.

Teknik olarak bu flowu oluşturma aşamaları ise şu şekilde olmaktadır;

PowerAutomate Cloud servisine gidip scheduled olarak flowumuzu oluşturuyoruz ve uygun çalışan listesini seçiyoruz. Sonrasında compose fonksiyonu ile tarihleri ayırıp Today() fonksiyonuna eşitliyoruz. Eğer eşitlik var ise o kişinin doğum günü bugüne eşit olmaktadır. 

Yazmış olduğumuz flow neticesinde doğum günü olan çalışan veya çalışanlara belirlenen saatte otomatik bir şekilde mail gönderebiliyoruz ve Teams’den daha önce belirlemiş olduğumuz mesajları atabiliyoruz. Oluşturduğumuz bu örnek akışta Sharepoint Online, Exchange Online, PowerAutomate Cloud, Teams gibi farklı servis ve uygulamaların da birbiri ile entegre bir şekilde çalıştığını görmekteyiz.

Önceki İçerik

XDR nedir? İşletmeler için XDR’in rolünün önemi ve avantajları nelerdir?

Sonraki İçerik

Microsoft Defender for Endpoint nedir?

Start typing to see you are looking for.