Bizi takip edin:

Mart Ayı İçin Klasik Teams Özellikleri

Mart Ayı Teams Yenilikleri için tüm akıllı cihazlarınıza misafir olmak istiyoruz. Sorularınız ya da danışmak istediğiniz konular olursa bize ulaşın!

Toplantılar

Microsoft Teams Toplantılarında video filtreleri

Microsoft Teams, kullanıcılara video beslemesinin görünümünü yumuşatma ve arka planlar ekleyebilme gibi AI destekli özellikler sunuyor. Filtreler, Teams toplantılarına katılan katılımcıların, video akışlarını animasyonlu çerçevelerden, video rengini değiştiren tarzlara kadar görsel efektlerle geliştirmelerine olanak tanır. Bu filtreleri, lobiden önce ve toplantıya katılmadan önce uygulayabilirsiniz. 

PowerPoint Live’da Video Kapalı Altyazıları

PowerPoint Live’daki Kapalı Altyazılar, işitme engelli veya işitme güçlüğü çeken, işitsel bilgileri işlemekte zorluk çeken, dil engeli olan veya toplantıya yüksek sesli bir ortamdan katılan kişilerin paylaşılan işitsel içeriği daha iyi anlamalarına yardımcı olmayı amaçlamaktadır. Toplantı katılımcıları artık altyazı dosyası içeren herhangi bir video için altyazıları açma seçeneğine sahip olacak. . Buradan daha fazlasını okuyun.

Beyaz tahta yenilikleri

Toplantı sırasında, mevcut bir beyaz tahtanızı Teams toplantılarında açabileceğiniz ve 60’dan fazla şablon kullanarak hızlıca beyaz tahtanızı oluşturabileceğiniz, navigasyon sırasında diğer kullanıcıların bakış açını takip etmeleri için davet edebileceğiniz, yapışkan notlarla işbirlikçileri tanımlayabileceğiniz, yapışkan not yazılarının otomatik boyutunu ayarlayabileceğiniz ve istediğiniz şekilde biçimlendirebileceğiniz beyaz tahta yeniliklerinin keyfini çıkarın. Siz ve katılımcılarınızın birlikte çalıştığı beyaz tahta ve paylaşılan yorumlar, toplantıdan sonra Teams sohbetinde Beyaz Tahta sekmesi altında erişilebilir olacak. Buradan daha fazlasını okuyun.

Konuştuktan sonra kullanıcının Kaldırılmış Elinin otomatik olarak indirilmesi

Toplantılarda el kaldırma sayısını azaltmak için, Teams artık toplantıda konuştuğunuzu tespit ettikten sonra kaldırdığınız eli indirmenizi önerecek. Öneri bildirimi üzerine herhangi bir işlem yapmazsanız, elinizi otomatik olarak indirilecektir. Bu özellik, toplantıyı organize edenler ve sunum yapanlar için daha sorunsuz bir toplantı yönetimi sağlayacaktır. Buradan daha fazlasını okuyun.

Ultrasound Uğultu Tespiti

Birden fazla kişinin bulunduğu bir toplantıya aynı konumdan katılırsanız, çevrede başka bir Teams Cihazının algılandığını ve mevcut toplantıya zaten sesli olarak katıldığını Teams, size bildirir. Sizden sonra katılan ve sesi açık olan kişinin mikrofonu ve hoparlörleri otomatik olarak sessize alınır. Buradan daha fazlasını okuyun.

Anonim veya kimliği doğrulanmamış kullanıcılar için sohbet yazma erişimini devre dışı bırakın

IT yöneticileri artık, federasyon dışı kullanıcılar ve kimlik doğrulaması yapılmamış kullanıcılar için sohbet yazma erişimini politika düzeyinde devre dışı bırakabilirler. Bu kullanıcılar, Teams toplantılarına bir bağlantı aracılığıyla katılmak için kullanmaları gereken devre dışı bırakılmış toplantı sohbeti politikasıyla birlikte kullanılacak bir bağlantı kullanmak zorundadırlar. Bu, veri sızdırılmasına karşı ek güvenlik sağlar. Buradan daha fazlasını okuyun.

Web’de Teams Toplantılarında mevcut tüm dillerde Canlı Transkript

Herhangi bir Teams toplantısı sırasında, toplantı dökümünün canlı bir şekilde oluşturulması mümkündür. Metin, konuşmacının adı (gizlemediyse) ve bir zaman damgası da dahil olmak üzere toplantı videosu veya sesi yanında gerçek zamanlı olarak görünür. Canlı dökümlwe, işitme engelli veya işitme güçlüğü çeken, farklı dil becerilerine sahip veya gürültülü ortamlarda bulunan katılımcılar için toplantınızı daha verimli ve kapsayıcı hale getirebilir. İnsanlar, toplantı tutanaklarında adlarının geçmesini istememe seçeneğine sahiptir. Buradan daha fazlasını okuyun.

Tüm cihazlarımdan toplantıdan ayrılma

Çoklu kişisel cihazlar kullanarak bir toplantıya katıldığınızda, birden çok cihazdan birini unutarak toplantıdan ayrılabilirsiniz. Bu işlev, tek bir dokunuşla tüm cihazlarınızdan toplantıyı terk etmenize olanak sağlar. Buradan daha fazlasını okuyun.

Sohbet ve İşbirliği

Profil kartı için genişletilmiş görünüm

Microsoft, Teams’de profil kartının genişletilmiş görünümünü sunuyor, bu sayede işbirliği yaptığınız kişiler hakkında daha fazla bilgi edinebilir ve daha güçlü bağlar kurabilirsiniz. Teams sohbetlerinden, kanallardan, görüşmelerden veya toplantılardan, daha zengin profil verilerine kolayca bakabilirsiniz. İşbirliği yaptığınız kişilerin iletişim bilgileri, iş unvanı, organizasyon şeması ve LinkedIn profilini öğrenebilirsiniz. Doğum günü, kariyer güncellemeleri ve önerilen görevler gibi öngörüler de profil kartınızda yer alacaktır. 

Profil kartınıza zamirler ekleyerek, kim olduğunuzu ifade edebilir ve başkalarının size nasıl hitap etmesi gerektiği konusunda bilgi vererek yardımcı olabilirsiniz.

Teams’te iletişim kurduğunuz ve işbirliği yaptığınız harici kişilerin LinkedIn profilleri görülebilir hale getirildi. Kuruluşunuzda LinkedIn etkinleştirilmişse, sohbet konuşmasıyla birlikte Teams’deki profil kartının genişletilmiş görünümünde harici bir kişinin kamuya açık LinkedIn profilini görüntüleyebilirsiniz ve hiçbir zaman uygulamalar arasında geçiş yapmanıza gerek kalmaz. 

IT Admin ve Güvenlik

Bir politikaya atanan kullanıcıları ve grupları görüntüleme

Yöneticiler, bir politikaya atanan kullanıcılar ve gruplar listesini görüntüleyebilirler.

Teams Telefon sistemi dağıtımı için Teams Danışmanı rehberliği

Teams yöneticileri, kuruluşlarına Teams Telefonu’nun dağıtımı konusunda özel rehberlik için Dağıtım Danışmanı’nı kullanabilirler.

Teams Admin Merkezi’nden Teams listesi dışa aktarma

Yöneticiler, Teams yönetim merkezinden Teams listesini bir csv dosyası olarak dışa aktarabilirler.

Mobil

Apple CarPlay’deki takvim görünümünden toplantılara katılma

Artık iPhone’unuzdaki Apple CarPlay’deki yeni takvim görünümünden bir toplantıya katılmayı seçebilirsiniz.

Teams mobil için metin tahmini

Teams’te bir mesaj yazarken veya yanıtlarken, Düzenleyici Metin Tahminleri yazınızı önceden tahmin eder ve uygun bir kelime veya ifade önerir. Bu zaman kazandırır ve yazım hatalarını azaltmanıza yardımcı olur.
 

Platform

Power Automate Connector – Güncellemeler Uygulaması (Microsoft 365)

Güncellemeler Uygulaması (Microsoft 365) connectorü, akış sahibine bir güncelleme gönderildiğinde tetikleyen Power Automate akışlarının oluşturulmasını sağlar. Şu anda, connector 2 tetikleyiciyi desteklemektedir: 1) Yeni bir güncelleme alındığında, 2) Belirli bir isteğe bağlı yeni bir güncelleme alındığında.

Kanal Toplantılarında Uygulama Desteği

Teams toplantı uygulamaları, toplantıların daha interaktif, ilgi çekici ve verimli olmasını sağlayarak, toplantıların tam potansiyelini ortaya çıkarıyor. Toplantı düzenleyicileri ve katılımcıları artık uygulamaları Teams kanallarındaki toplantılara ekleyerek, çeşitli senaryolarda daha iyi işbirliği ve katılım sağlayabilirler. 

Microsoft Teams’de Visio kişisel uygulaması 

Visio, Microsoft Teams’de kişisel bir uygulama veya özel çalışma alanı olarak kullanılabilecek. Özel bir çalışma alanı ile Visio dosyalarını Teams’den ayrılmadan merkezi bir konumda görüntüleyebilecek ve düzenleyebileceksiniz. Teams masaüstü uygulamasını kullanırken, Visio’yu ayrı bir pencerede açmak için Uygulamayı dışarı aç seçeneğini kullanabilecek ve Teams sohbet, arama, işbirliği ve toplantı özelliklerini kullanmaya devam edebileceksiniz.

Microsoft Viva Sales

Microsoft Viva Sales, müşteri ilişkileri yönetimi (CRM) sistemi, Microsoft 365 ve Microsoft Teams’i bir araya getiren yeni bir satıcı deneyimi uygulamasıdır. Bu sayede satıcılar, müşterilerle bağlantı kurup iş yapmak için her gün kullandıkları araçların içinde daha akıllı ve daha verimli bir satış deneyimi yaşayabilirler.

Etkinlikler

Microsoft Teams tarafından desteklenen Yammer Kodlu Etkinlikler

Bugün Yammer’da bir Canlı Etkinlikteki video akışı ve yapımı Stream tarafından destekleniyor. Bu özellikle birlikte, Yammer’daki tüm Canlı Etkinliklerin Microsoft Teams tarafından destekleneceği belirtiliyor.

Önceki İçerik

Mart Ayı Teams Premium ile birlikte şekil değiştiren Yeni Teams Yenilikleri

Sonraki İçerik

Copilot Nedir? Microsoft 365 Uygulamalarında Copilot Kullanımı, Yapay Zeka Destekli Outlook, Word, Teams, Excel, Powerpoint

Start typing to see you are looking for.